Servicebygning og Sognekirke i harmonisk samspil

Vrå Ny Velfærdsbygning

Den nye velfærdsbygning, tilknyttet Vrå Sognekirke, er en servicebygning til Vrå Sognekirke og kirkegård. Det nye hus erstatter et eksisterende hus fra 1917.

Den nye velfærdsbygning er en nyfortolkning af den traditionelle arkitektur, som ses i dens nabo, sognekirken. I sine materialer taler velfærdsbygningen sammen med kirken. Kirkens gedigne og traditionsfyldte materialer genfortolkes i velfærdsbygningens murstensfacade og zinktag. Velfærdsbygningen er i sit formsprog et klassisk, enkelt længehus med sadeltag, som tilpasser sig gadebilledet.

Den nye velfærdsbygning vil danne rammer om graverens kontor med møderum, et venterum til besøgende, og personalefaciliteter som kantine, omklædningsrum med bad, vaskerum og værksteder.

Efter bygherres ønsker er bygningens indretning opdelt i en offentlig zone og en personale zone. De besøgende er ofte i situationer, hvor diskretion er ønskeligt og deraf opdelingen.

ARKITEKTFIRMAET HOVALDT er arkitekt på projektet og igennem processen udfører vi supplerende arkitektrådgivning, brugerinddragelse med Vrå Menighedsråd, indretning af omkringliggende udearealer, dialog med myndigheder og projektering.