Enfamiliehus på smuk landgrund

Villa Nibe

På en skøn landgrund nær Nibe, med udsigt til smuk natur og marker, er der opført et nyt enfamiliehus.

Boligen består af tre volumener, der tilsammen skaber en varieret og flot komposition. Den varierede bygningskrop understreger bygningens mange funktioner og skaber gode og afskærmede uderum i forbindelse med både ankomst og terrasser.

Husets nordlige fløj rummer praktiske funktioner som bryggers, garage, værksted og kontor. I den midterste fløj er der placeret badeværelser, soveværelse og walk-in. Og den sydlige del rummer entré, køkken alrum og opholdsstue. På den måde er alle funktioner placeret hensigtsmæssigt i forhold til sollys og udsyn til omgivelserne.

I forbindelse med køkken alrum er der udgang til både en sydøstvendt morgenterrasse og en vestvendt middags- og aftenterrasse. Terrasserne er delvist overdækkede.

Materialer til både interiør og eksteriør er valgt med stor fokus på kvalitet og æstetik. Indenfor er der valgt store italienske gulvklinker, rå murstensvægge og smukke træpaneler. Udvendigt fremstår husets facader i afdæmpede lysegrå tegl, mens vinduesrammer, tag og inddækninger er udført i sort zink, som skaber en skarp og smuk kontrast. Kantafgrænsninger ved ankomst, terrasse og bede er udført i corten-stål, bidrager med en varme til materialesammensætningen og danner en markeret overgang mellem hus og terræn.