Specialdesign og ombygning med kant

Villa Hermodsgade

Projektet på Hermodsgade omfatter en gennemgribende indvendig ombygning og renovering af et eksisterende enfamiliehus fra 1908.

I stueetagen er planløsningen åbnet op og der er skabt bedre visuel og fysisk forbindelse mellem husets primære rum; opholdsstue, spisestue og køkken.

Køkkenet er blevet et centralt omdrejningspunkt i huset, hvor det førhen var lukket af og et rum for sig. Inventaret er udført med sorte fronter og detaljer i naturlig eg, der giver varme og materialemæssig kontrast til den minimalistiske stålbordplade. De sartgrønne metrofliser ved køkkenbordet er specielt importerede fra Spanien og er med til at give køkkenet personlighed og særpræg. Gulvet er moderniseret med en lys grå mikro-cement, som er ideel at anvende i renoveringsprojekter, da det kan etableres på eksisterende slidlag. Overgangen mellem mikro-cement og stuernes varme egetræsgulve med mat naturlak er enkelt og stilfuldt udført i en flot messing-liste.

Entréen er blevet tildelt flere kvadratmeter og er blevet indrettet med en hyggelig niche med integreret bænk, skuffer og knager, samt ekstra garderobe under eksisterende trappe. Den integrerede bænk har fronter i en helt lys grøn nuance, der skaber en farvemæssig sammenhæng til metro-fliserne i køkkenet.

Mellem entré og køkken er der monteret en flot glasskydedør i sortlakeret stål, der giver mulighed for at lukke af uden af at miste den visuelle forbindelse. Desuden er mikro-cementen fortsat uden dørtrin, så gulvfladen går ud i ét, når døren står åben.

Badeværelset er nytænkt ved brug af mikro-cement i to grålige nuancer, en lys til gulvet og en mørkere til vægge ved toilet og bruseniche. Badinventaret er valgt i en træsort, der medfører en flot varm kontrast til rummet.

På 1. salen er det tidligere repos inddraget til soveværelse, afskærmet af en moderne og let glasvæg i sortlakeret stål, der tillader dagslyset at strømme på tværs af fordelingsgangen – og skaber en stilmæssig sammenhæng til stueetagens skydedør. Gulvet er ligeledes blevet udskiftet til det samme egetræsgulv med mat naturlak, som der er brugt i stuerne.

En del af et eksisterende værelse og skunken er udnyttet til walk-in closet med god skabsplads og bøjlestang. Her er inventaret valgt med en neutral hvid front og detaljer i naturlig eg, mens bøjlestangen er udført i sortlakeret stål.

Alt inventar til køkken, bad, entré og walk-in er fra Reform og specialdesignet til netop dette projekt.

Projektet er udarbejdet i tæt samarbejde med bygherre, der har haft stor indflydelse og mange målrettede ønsker og krav til indretning og materiale-valg.