Konkurrenceforslag på Totalentreprise

Jetsmarkhallen

I samarbejde med TL-Byg, Frandsen & Søndergaard og Mangor & Nagel har vi udarbejdet konkurrenceforslag til totalentreprise på Jetsmarkhallen.

Hovedidéen med forslaget er at skabe et moderne idrætscenter, der rummer tidens tanker om det gode og aktive liv, hvor idrætten kan udfoldes og behov om fællesskab imødekommes i rammerne af smuk, tidløs og gedigen arkitektur. Projektet omhandler 3.000 m² nybyggeri samt 1.700 m² ombygning.

Jetsmark Idrætscenter får nye bygninger og ny identitet.

Foyeren med cafeen er den mest transparente del af huset, og det er tydeligt at dette er hovedindgangen. Det store lyse rum er trukket lidt tilbage i forhold til de andre volumener, og et vindfang med overdækning og frit skårne bogstaver er med til at byde velkommen ved ankomsten til Jetsmark Idrætscenter. Rummet er lyst, enkelt og overskueligt, og enkelt skiltning viser vej til de tilstødende rum, og den store trappe i douglasgran viser vej ovenpå. Rummets balkoner muliggør at man kan tale til større forsamlinger til forskellige arrangementer, ligesom rummet er et forum, hvor man kan hilse på hinanden på kryds og tværs af etagerne.

Konkurrenceforslagets skaber sigtelinjer, der forbinder de mange rumligheder og er med til at gøre Jetsmark til et levende sted, som også kobler ude med inde. Fra foyeren og teamgym/rytmesalen kan man se igennem springhallen ud til dem der ankommer ad ramblaen fra skolen. Fra hal A er der også flere kig gennem springsalen og ud til ramblaen, så man som forbipasserende kan se ind i de levende bygninger.

Springhallen er et stort smukt og roligt rum. Rummet er holdt i få smukke materialer og farver, og det rolige rum er med til at højne fokus og præstation for alle i rummet. Springhallen og rytmesalens velvalgte og indrammede kig ud til ramblaen og til de tilstødende lokaler er med til at underbygge fællesskabet i idrætten, samtidig med at rummene danner ramme for et fokus rettet mod den enkelte idrætsudøver og dennes præstation.