Konkurrenceforslag på kulturskole

Hjørring Kulturskole

I samarbejde med Reiulf Ramstad Arkitekter, Brekke & Strand Akustik A/S samt Erasmus & Partnere har vi udarbejdet konkurrenceforslag til den nye Hjørring Kulturskole.

Kulturskolen er en kompakt bygning der delvist udnytter tre etager, med en overvejende åben og inviterende stueplan, med hovedindgang fra Teaterpladsen.

Kulturskolen har rolige men legende facader, da projektet ønsker at have en fabulerende identitet som specielt henvender sig til børn og unge. På de to øverste etager giver cirkulære vinduer bygningen et musisk og organisk præg, som understreger det kulturelle og musiske indhold.

Kulturskolen er organiseret efter et enkelt lineært cirkulationsprincip omkring en flot rumlighed, et
trippelhøjt atrium, med alle primære rum placeret ud imod facaden, alle med optimale dagslys forhold.

Dette princip giver en cirkulation i huset, og skaber naturligt et liv i bygningen, som ikke er skjult i gange og korridorer, men foregår ude i det forhøjede hjerterum. Hovedindgangen med de skrå teglfalse åbner husets
underetage op imod den besøgende, og man entrerer direkte ind i husets Hjerterum, ankomstrummet og det samlende rum i huset.

Hjerterummet går op igennem alle etager som et indre atrium. Fra hjerterummet er der adgang til de øvrige etager af en hovedtrappe i atriet der vil være med til at aktiverer rummet i dagligdagen, med trafik op og ned i huset, der vil give et summende liv.